Donem la benvinguda al curs 2018-2019

Les instal·lacions del Museu d’Arqueologia de Catalunya van acollir l’acte de clausura del curs 2017-2018 i la presentació del nou catàleg d’activitats 2018-2019. Una jornada plena d’emocions, somriures i molta cultura en una sala d’actes amb més de cent persones. Els nostres professors van presentar les novetats pel curs vinent amb un públic entregat i amb interès per conèixer tots els detalls. Lògicament no va faltar el sorteig de la nova samarreta d’Arqueonet i el pica pica en un espai molt exclusiu.

El professor Felip Masó va presentar l’acte amb una premissa ben clara, «el curs vinent toca ampliació d’estudis. Sempre hem fet cursos amb temàtiques molt diverses, però cada any volem innovar i obrir-nos a noves possibilitats». Vam agrair als alumnes i els professors que van compartir amb nosaltres un curs inoblidable, on vam batre rècord d’activitats, alumnes, viatges i viatgers.

Els professors Felip Masó i Carles Buenacasa van presentar els cursos anuals d’EPOMA (Estudis sobre Història i Civilització del Pròxim Orient i la Mediterrània Antiga) i “Història de les Religions“, «cada professor ha decidit poder donar explicacions més àmplies que havien quedat pendents en cursos anteriors. Ho fem de manera que tothom pugui anar agafant mòduls». Al curs d’EPOMA coneixerem els regnes i imperis del Pròxim Orient, les relacions internacionals a l’antic Egipte, les primeres civilitzacions a la Mediterrània Occidental i la història del cristianisme a Roma. Quatre mòduls que ens permetrà obtenir una visió més global del tarannà d’aquestes civilitzacions. En canvi, el curs anual d’Història de les Religions incorporarà un repàs a les religions monoteistes, posant la nostra atenció en dues assignatures, les religions abrahàmiques i les mazdeistes. En tercer lloc, la professora Mònica Miró va presentar el curs de “Llengües i literatures clàssiques“, on es tractaran les vint obres mestres de la literatura grecoromana, «dedicarem aquest curs a llegir, com si fos un club de lectura en classes quinzenals. Es donaran les guies necessàries perquè tothom pugui entendre aquestes orbes i establir ponts amb les obres actuals». Tres cursos anuals que vindran acompanyants de màster-classes, seminaris i sortides culturals que segur que us agradaran.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’acte va continuar amb la presentació de dos cicles anuals nous. Com a gran novetat, el curs vinent coneixerem les cuines i la cultura del menjar a l’Àsia oriental amb el cicle “Cuinem (i mengem) la història!“. Els professors Jaume Aubanell i Roger Bonafont van presentar el curs amb la idea d’«introduir-vos en l’equilibri de la cuina xinesa, a l’harmonia gastronòmica japonesa i l’acumulació de la coreana. Sempre donant importància a la simplificació dels menjars des d’un punt de vista filosòfic». Es tractaran tres tradicions gastronòmiques mitjançant la seva evolució històrica, amb mostres pràctiques seleccionades i activitats complementàries que sorprendran. El segon cicle anual encara és més novedós. El professor Anton Aubanell va presentar el cicle anual “Àtoms de ciència“, «volem oferir noves mirades a partir de la ciència però sense sortir de la idea d’Arqueonet. Cal tenir en compte que les ciències també són humanitats». Es tracta d’un apropament a les diferents disciplines científiques des d’un punt de vista molt pràctic i amè, per establir ponts amb aquelles matèries que sempre han tingut la fama d’avorrides o complicades. Tot això amb els millors professionals, divulgadors i coneixedors del panorama científic.

La jornada va continuar amb una breu explicació de totes les activitats, cursos curts, màster-classes, seminaris i sortides culturals que ens acompanyaran durant tot el 2018-2019, donant especial importància al cicle “A l’altra banda de l’aula” on vosaltres sereu els protagonistes. Després del sorteig de dues samarretes d’Arqueonet, vam gaudir d’un espai reservat al museu, on no va faltar la celebració final amb un bon pica pica. Un moment ideal per conèixer als nostres professors.

Vam acomiadar el curs en un ambient festiu i amb la millor companyia per donar la benvinguda al curs vinent amb un programa nou, renovat i ple de novetats que segur que us agradarà. Teniu disponible a la nostra pàgina web el catàleg per descarregar en PDF. Per qualsevol dubte podeu contactar amb nosaltres a través del següent enllaç. Comença una nova etapa amb les millors il·lusions i ganes d’apropar-vos tota la cultura que està al nostre abast. Ens veiem el curs vinent!

IMG_8386
Pica pica i cava a les instal·lacions del Museu d’Arqueologia de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: