La funció del teatre en el món grec

El teatre és un dels edificis més representatius de l’art grec, de la mateixa manera que les tragèdies i comèdies escrites per ser-hi representades són sens dubte un dels cims de la cultura grega.

Avui tothom sap identificar un teatre grec, però aquesta forma que coneixem ni és exclusiva del teatre ni és la que va tenir inicialment. L’evolució arquitectònica del teatre va lligada a les transformacions socials i polítiques del món grec, ja que en l’espai físic del teatre s’hi desenvolupaven, a més d’obres teatrals, d’altres esdeveniments de caire cívic, polític i religiós, que facilitaven la cohesió social i feien del teatre un dels elements constitutius de la polis. Curiosament, el pas de la polis clàssica a la hel·lenística va augmentar encara més la presència del teatre en les ciutats gregues. D’una banda, com a marca distintiva d’un tipus d’urbanisme íntimament associat a la cultura grega, i de l’altra, com a punt de trobada de la comunitat de ciutadans i els seus nous dirigents, els monarques, els quals fins i tot van adoptar molts dels recursos teatrals en les seves aparicions públiques.

Text de la Dra. Maria Teresa Magadán

De les diverses funcions del teatre com espai arquitectònic i del seu paper clau en la societat grega tracta la màstre-classe, impartida per la mateixa Dra. Maria Teresa Magadán, que compartim en el següent enllaç:

https://youtu.be/qvQuArSiCQI

En motiu del dia mundial del teatre 2022.

27 de març de 2022

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: